Atlantische Oceaan
Door: Mariska
Blijf op de hoogte en volg Mariska
23 Maart 2023 | Ierland, Belderrig
Vandaag is het rustiger in mij, bijna stil. Ik heb fijn kunnen bijslapen, goede muziek geluisterd en de lieve reacties op mijn vorig verslag doen me goed. Dankjulliewel daarvoor [e-1f618]
Vandaag zoek ik de rust op en volg meer de parallel wegen van de Wild Atlantic Way richting Keem Bay, dan deze weg zelf. Ik word blij van de mooie kustlijn met het uitzicht op de Atlantische Oceaan, die mijn hoofd letterlijk leeg maakt! Blij van de zon die de regenwolken weg schuift en op de juiste momenten doorbreekt als ik weer eens op mooi punt sta het uitzicht te bewonderen. Het lezen van jullie lieve reacties! Het vinden van een vlinder in de kerk (na een uitvaartdienst), die ik even later buiten los laat. De enorme brownie die ik te enthousiast bij mijn lunch heb besteld en ik waarschijnlijk nog 2 dagen over ga doen om hem op te krijgen. En het leuke oude stel waar ik nu in de B[e-38]B verblijf, die helemaal enthousiast en verbaasd zijn dat ik zo laat nog een overnachting heb geboekt.
Het was idd weer eens laat. Ik merk dat het steeds langer licht blijft en ik pas in actie kom om een overnachtingsplek te zoeken als het schemer wordt. Dan is het dus al 18 uur geweest, het was vanavond om 19.30 uur pas echt donker. Ik merk dat ik er al aan begin te wennen dat het zo lang licht is en hoop dat het straks ook zo in Nederland is.
Thomas F. Hazell, een van de beste Britse gevechtspiloten tijdens de eerste wereldoorlog en een legende in het dorpje Newport. Daar kom ik vandaag achter als ik de eigenaar van een bar in het dorpje spreek. Hij is de vlaggetjes van het St. Patrick's festival aan het opruimen en we komen in gesprek. Hij vraagt op een gegeven moment waar ik in het dorpje heen loop, waarop ik mijn schouders ophaal en noem dat ik gewoon even aan het kijken ben. Hij wijst me op een klein kerkje net om de hoek bij zijn bar, die ik echt moet gaan zien. Het graf van de beste gevechtspiloot zou hier moeten liggen waar hij duidelijk trots op is! Het steegje dat hij aanwijst ziet er donker en verlaten uit, het is dat hij zo enthousiast is en ik nieuwsgierig ben geworden haha.
24 Maart 2023 - 10:05
Kees:
Wat een mooie foto's weer Mariska.
De wolkenluchten, de zon en de zee, (en af en toe een schaap[e-1f600])
24 Maart 2023 - 12:55
Mariëtte:
Oh jeej, dit weekend gaat hier de klok vooruit. Gebeurt dat daar ook? Anders lopen we twee uur op jou voor :O
25 Maart 2023 - 00:29
Liefs Gea:
[e-2764]️[e-1f340][e-1f48b]
25 Maart 2023 - 08:37
Marja:
Wat heerlijk dat je STILTE mag ontmoeten. Prachtig! Geniet er van Mariska[e-1f64f]